6. 5. 2024   |   svátek má Radoslav
 

Pečené kuře

Název Množství a jednotka
kuře 1 ks
špek 50 g
máslo 100 g
sůl

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)


Klasické, na přípravu jednoduché kuřátko.



Postup
Kuře ze všech stran i zevnitř osolíme a na několika místech prošpikujeme slaninou. Pekáček vyložíme proužky slaniny, vložíme do něj kuře, poklademe plátky másla, podlijeme troškou vody nebo vývaru a za občasného podlití výpekem upečeme doměkka.
Před úpravou můžeme kuře rozporcovat, bude rychleji upečené.

Tip:
Tohle je základní a úplně jednoduchá úprava kuřete - můžeme ji jakkoliv obměňovat. Před podlitím vodou:
- místo slaniny kuře potřeme prolisovaným česnekem a posypeme drceným kmínem
- osolené kuře posypeme rozmarýnem - anebo k osolenému kuřeti dáme pár snítek čerstvého a kousek másla
- kuře posypeme grilovacím kořením (nebo kořením na kuře, 7 bylin, provensálské, adamovy žebra apod)
Prostě na co máme chuť...obyčejně a hlavně rychle připravené kuře a chutná pokaždé jinak, jen vyměnit koření :-)


 


RECEPTY

Jehněčí po sardsku

Postup: Jehněčí plec omyjeme, osušíme a pečlivě odblaníme. Maso na několika místech... zobrazit recept

RECEPTY

Pivovarský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na kostky... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkový betlém a svícínky

Postup: V hrnci rozpustíme 1 lžíci tuku a vody a přidáme med. Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové placičky

Postup: Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový pribiňák

Postup: Tvaroh ušleháme se šlehačkou a se třemi lžícemi jahodové marmelády (malinové,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...